25. 11. 15

O živalski duši

Naša Tamala je ena taka res posebna ljubiteljica živali.
Njen bit (bít  -i ž () knjiž. 1. bistvo, vsebina, narava: prodreti v ustvarjalno bit; pačiti, spremeniti pravo bit; tako dejanje ne bi ustrezalo njegovi biti 2. eksistenca, obstoj, obstajanje:) je gotovo živalsko naravnan. Pravkar preverim, če je kaj spremenila svojo odločitev na vprašanje "kaj bi bila, če bi bila žival". Hitro odgovori: "Mačka ali pa lenivec,.. no v bistvu bi bila mešanica med mačko in lenivcem. Dušo in obnašanje bi imela od lenivca, telo pa od mačke."

Ta teden sem jo v svoji sobi med zvezki in učbeniki, v totalno razmetani sobi našla pokrito s pol premajhno kapo leva. Cel teden je pokrita z njo in vedno ko jo pogledam, mi vrne pogled še s kretnjo levjega pretegovanja ali pa pritajeno pokaže še kako steguje krempeljce. 

Sicer je pa največkrat lenivec. V onziju  se sprehaja po bajti,  pokrita s kapuco lenivca, ki ga je dobila za rojstni dan že pred leti. Ker ji postaja premajhen  je božičku naročila Mačjega pando,  ki bo prišel iz Hongkonga.  O profilu te živalce, pa kdaj drugič. :)






1 komentar: