29. 8. 11

Kopalniška preproga v 45 minutah

V železnini oz. bolj trgovini s kmečkimi stvarmi, sem našla veliko špolo belega bombaža, v obliki pletenega traku. Le zakaj se to potrebuje? Mogoče kdo ve? Za zavezovanje paradižnikov? V sadjarstvu?

Spomnila sem se podobnega traku, ko sem enkrat sekljala na trakove svoje bombažne majice in si potem spletla brezrokavnik,... v istem hipu me prešine, da mi v kopalnici manjka preproga na katero bi stopile noge izpod tuša.
Ena taka klopka stane nekaj več kot 3 Eur in tako sem se hitro odločila za nakup. Nabaviti sem si morala še največjo možno kvačko t.j. št. 10.
V dobre pol ure sem porabila celo špolo, tako sem morala naslednji dan še enkrat v kmečko trgovino, da sem dokončala preprogo v primerno dolžino.






22. 8. 11

Sončna torba


Že nekaj časa sledim mnogim blogom ustvarjalk iz Slovenije in tujine. Naletela sem na Craftalnico in na njen natečaj. Ugotovila sem, da imajo vse udeleženke svoj blog. Torej če želim sodelovati, si moram odpreti svoj blog. Pa poskusimo. Za craftalnico sem sešila "sončno torbo". Kot predpremiera patchwork oz. quilting tehnike,... Narejena iz ostankov rumenega blaga, oranžne rute in moških srajc. Spominja me ne morje, kjer je sonce prav posebej rumeno, kjer so poti polne rjave rdeče prsti, na morju pa jadrnice z belimi jadri.