4. 6. 13

o harmoniki in Metallici

Danes se mi cel dan poje glasba iz včerajšnega koncerta Harmonikarskega orkestra naše glasbene šole. Harmoniko sem igrala tudi sama. Začela sem seveda s "Kuža pazi", partizanskimi in domoljubnimi pesmi, nadaljevala pa v glavnem s klasično glasbo Mozarta, Bacha, Chopina. Takrat je bila klasična glasba na harmoniki velika popestritev med večino klavirskih predstavitev.

Orkester je včeraj igral glasbo tanga, jazza, temperamentnega balkan bluesa in heavy metal balado. Meni se danes poje Mettalica.  Zaključna skladba na koncertu, ki jo je moral orkester še enkrat zaigrat v bisu. To je tudi prva skladba, s katero je Tamala hčerka nastopila v harmonikarskem orkestru. Njen krstni nastop. 

Metallica. Ne verjamete? Harmonike in metal :o... nič bat... tudi štrom in soliranje na kitari je bilo zraven,..  "Nothing else matters" Metallica - v priredbi za harmonikarski orkester.



2 komentarja:

  1. ooo hudo dobr za slišit in vidit:)Taki nastopi so prov carski se spomnim naše Katje z volino....joj kolk je blo fajn en tak nastop je bil tudi z Ivano iz talentov:) naša favoritka:)...Čestitam za nastop...še veliko naj jih bo:)

    OdgovoriIzbriši