30. 6. 13

Prihišne živalce

Vem, da nekateri čakate, da vam pokažem našega novega hišnega prijatelja oz. ljubljenko mačko. Otroci se sploh ne morejo zediniti, kako bo muci ime. :o Ko se bodo zmenili,  ji bomo uradno podelili ime prav tukaj.
Zato pa vam danes predstavljam razne prihišne in druge živalce.
  • ježa, ki se je priklatil na naš vrt. Res je velik, velikanski. Bil je večer, ko smo ga slikali, naslednji dan pa ga sploh nismo več našli. 

  • ptičjo družino, ki neumorno prepeva, čivka in cvrči na našem balkonu. Gnezdo je parček naredil na notranji strani balkona. Vedno najprej priletita na vrvico za perilo, (ki je prav za njiju napeta ves čas ali je na njem perilo ali ne)  potem pa odletita pod sleme strehe. Dva ptičja mladička sta že padla z gnezda, za ostale pa vsi upamo, da so zdravi in krepki, da bodo lahko poleteli in jih bomo opazovali, kako se veselo gugajo na vejah kivija.  Samček vedno dvakrat zažvižga, potem pa še nekajkrat začivka. Samička samo čivka. Mladički cvrčijo kot kakšni škržati. Že dva dni  tako prepevata, žvižgata in čivkata, da uf,... zjutraj mi je Mali rekel, da naj zaprem balkon, ker on ne more gledati risank, ker je tako ptičje rogoviljenje. Niti vsi mi,  niti mačka, ki drema na balkonu, ju ne motimo. Ne vem za katere sorte ptiča gre. Po zraku letita na prav poseben način,  kot npr. delfin skače iz vode.

  • Severnega medveda, ki je pristal v živalski bolnici :)

  •  Povedat vam moram še kaj o Richardu Parkerju iz knjige. Ta je svoje ime dobil po uradniški pomoti, ko so zbrkljali imena lovca in malega tigra. Lovec je ostal Žejko z neznanim priimkom, ime tigrčka pa je ostalo Richard Parker.  Richard Parker, pa ni le bengalski tiger.  Hkrati je to poistovetena osebnost glavnega junaka, ki edini preživi brodolom. Tiger je hkrati tudi njegov Bog, brez katerega glavni junak ne bi preživel... Dobra knjiga, na momente prav grozljiva in bolj napeta kot film. Knjigo vračam v knjižnico, film si bom na en topel poletni večer še enkrat ogledala.
  •  Na kocu vam predstavljam še svižčevko,... pravzaprav dve,... ki sta se danes po treh dneh utrujeni vrnili domov. 

1 komentar:

  1. Hi, hi, hi :-) Ježa imamo mi tudi. Severnega medveda pa ne :-( Super ekipa ste :-)

    OdgovoriIzbriši