28. 11. 13

Vrečke, decemberske vrečke, božične vrečke, Swap,..

Sešila sem veliko vrečk za tetino sivko. Trakce bo morala kar sama nakupiti in najbolje bo, da se kar z vrečkami vred odpravi v dobro trgovino za take trakcaste reči.
DSC_6774

DSC_6776

DSC_6781

Zimski čas ob koncu leta je velikokrat prav v znamenju vrečk. Bodisi tistih nakupovalnih, darilnih, od dobrih mož, božičnih, novoletnih. Lansko leto sem eni izmed vas podarila takole novoletno vrečko. Tudi letos bo tako, le igrica ne bo le "zame" ampak tudi za vas,...za vse od nas. 
 SWAP. Poznate to?
Swap je menjava izdelkov.
Med seboj si bomo izmenjale božične vrečke.
Lahko so sešite, pletene, kvačkane, vezene... lahko je v njih presenečenje ali samo kratko sporočilo, čestitka obdarovanki.
Kdo bo vaša obdarovanka bom določila jaz. Eno udeleženko med vsemi vami bom obdarovala sama. 

  • Prijava na SWAP traja do Miklavža 6.12. 2013 - prijave na mail objavljen na blogu: naslov + ime (link) bloga, če ga imate.
  • V nedeljo 8.12.2013 prejmete moje sporočilo za koga ustvarjate izdelek, t.j. kdo je vaša obdarovanka. 
  • Čas za izdelavo izdelka imate do 22.12.2013, izdelek pošljete obdarovanki v ponedeljek 23.12 in hkrati na moj email pošljete fotografijo izdelka. 
  • Vse fotografije izdelkov bodo predstavljene na mojem blogu zelo kmalu potem, v času Božiča. 
Me prav zanima koliko se nas bo zbralo na blogerski varinati SWAPa. V našem nitkastem klubu nas sodeluje kar 20. Kje nas bo več? A nas prehitite?! Si upate?!

DSC_6775


26. 11. 13

Fantovska torbica za glasbeno šoo

Za fanta v vrtcu je bila že pred leti sešita tale torbica za knjižnico,  ki mu je prvotno služila tudi za glasbeno šolo.  Ko se je odpravljal v glasbeno šolo se je navadno vedno hitel preobleči v svojo priljubljeno rdečo "majico z bobni", ki jo ima še iz časa vrtca...(lahko ugibate, kateri inštrument bo igral ko bo velik :o). Večkrat sem mu rekla, da je majčka premajhna, da ima rokave že skoraj na tri četrt, po vrhu pa je še potrgana po njihovih robovih.
Priljubljeno majčko mi je bilo res škoda zavreči, podariti potrgane reči pa tudi ne gre oz. bi jih morala zakrpati. Več časa je majčka visela v moji šivalnici in čakala na popravilo. Prvotno sem ji nameravala podaljšati rokave s patentnim dodatkom... Premislila sem si in fantu predlagala, da rdečo majčko reciklirava v torbico, ki jo bo imel samo za Glasbeno šolo. Takoj je bil za to, saj torbica z vrtičkarskim kopačem res ne sodi več prvošolcu, kaj šele v glasbeno šolo...
Nastala je torbica, s katero je bilo kar nekaj dela, saj je bilo potrebno lepo ujeti vzorec, ki se je pri rokavih seveda zožil. Zato sem del slike našila na drugo stran torbice, pred tem pa elastičen material majčke ojačala s tanjšo medvlogo. Lahko jo nosi na kratko kot mahedračko, na dolgo pa jo lahko podaljša in jo nosi po kurirčkovo. Vesel je bil, ko je videl, da je notranjost torbe vsa v notah in skoraj zaploskal, ko je preveril, da so v njej tudi žepi, za mobitel,.. ki ga bo enkrat dobil... in za drobiž... (beri za kakav na avtomatu Glasbene šole :)

DSC_6701

DSC_6635


DSC_6702

DSC_6706

Ker je glasbeno obarvan tudi izziv v Craftalnici, izdelek sešit  "po glasbenih notah" prijavljam v sodelovanje.


25. 11. 13

čopi

Sem Tamalo vprašala kakšno frizuro in čope si je pa danes uštimala,.. :o
 in mi je samo mirno odgovorila, kot da bi bilo to nekaj vsakdanjega... : 
"bogomoljka" :))

24. 11. 13

Prav poseben klub

Tokrat so gostje mojega bloga prav nič virtualne prijateljice, gospe, pa tudi nekaj šolark in gimnazijka, s katerimi se tedensko dobivamo v prav posebnem klubu. Naš klub ročnih del, (ki še nima imena) je zaživel v našem kraju nedavno, prav na mojo pobudo.
Imele smo že pravo razstavo ročnih del. Nekateri izdelki so že hudo v letih, a še vedno dragocen in ljub spomin. S predstavitvijo izdelkov smo se predstavile, spoznale in ob tem povedale svoja pričakovanja in želje po znanju in delitvi le tega. 
Ne boste verjeli, da nas v decembru čaka že prvi izziv - prvi SWAP - izmenjava darilc,.. ki ga bom do konca tedna "kopirala" še tukaj. Seveda bo novoletno-božično-veselo obarvan :)

Sedaj pa vas vabim, da si ogledate nekaj izdelkov iz naše razstave in pokukate v naš klub :)






21. 11. 13

velika šoping torba

Velika šoping torba je poskus "kontre" :) veliki "sosedovi" borši  in njim podobnim...Sešita je prav v takih velikanskih dimenzijah...
DSC_4707
Tole je še stara stara torba, ki sem jo na hitro sešila mami za njene špeže...ki jih iz trgovine vleče navadno na kolesu.  Pravi, da je ta torba "ta glavna", ker "trgovka na kasi samo gleda kaj vse se zbaše vanjo, povrhu tega pa se v košari za kolo kar sama od sebe razvleče, da ne moti ne košare in obratno da košara ne moti torbe in špeže v njej.
DSC_3479

Sešita je v belem bombažno-lanenem platnu, okrancljana s trakci iz ostankov karo metraže...
DSC_4714

ni podložena, je pa ojačana z močnimi francoskimi šivi.
DSC_4713

in sešita v 3D :)... oz. v globino v tik tak triku...
DSC_4710

in krasi jo najbolj simpatičen gumb, ki sem ga našla v velikem steklenem kozarcu mojih gumbov.
DSC_4708



19. 11. 13

Izmenjava novoletnih okraskov drugič

 ...pri Anji, ki trosi svoje Drobtinice,... je objavljena tale slikica in poziv k družinskemu ustvarjanju:

 Takole je bilo lansko leto in naš Tamali pravi, da se še vedno spomni, kako smo lani skupaj čakali pošto in odpirali kuverte... Še katera zraven? Javite se Anji! Čas je do 22.11, odpošiljamo v torek 10.12, čakamo pošto in odpiramo kuverte 11.12. Jupi!


18. 11. 13

Đuli, Đula, Julianne, Lepotica

Naša mačka. Nič več Tačka Đuli. ..
...in tudi naš Mali bi vam hitel povedat, da  "v bistvu je imela najprej dve imeni, sedaj pa ima samo še eno, zato ker je slišala samo na Đuli, na Tačka pa sploh ne..." :)
Pravzaprav ima še vedno veliko imen. Tudi "Karamelni trebušček" :), kot ji ljubkovalno reče Tamala. Sama jo velikokrat pokličem v francoski različici. Ne vem zakaj. Paše ji. Včasih jo pokličem tudi kar Đula. Tudi to ji paše. :) Še posebej takrat, ko smo vsi razočarani, ker hoče "spet ven".
Ima namreč eno veliko slabost.  Nerada se carta. Najraje ima, da se jo pusti čimbolj pri miru. Nobenega čohanja in božanja...in verjemite,... to pa je "slabost" za našo familijo in naše mulce. Ker,.. ko ima vsega dovolj se postavi pred vrata in reče "dost mam".
Res je, da je zadnje čase več doma. Leži na svojem stolu, ki smo ji ga locirali zraven kavča. (Ker ona ne spi na kavču. Tam je namreč večja nevarnost, da jo bo spet kdo cunjal.) :o
Potem, ko se je daljše obdobje vračala domov le na 3-5 dni je na vrata pozvonil fant iz bližnje gostilne in povprašal, če je naša ena taka mačka... Ko so namreč videli, da je pobrita po trebuščku, so ugotovili, da bi muca le morala imeti gospodarje. In so začeli povpraševati okrog, čigava bi mačka lahko bila. Sami smo do takrat sumili, da ima naša mačka več gospodarjev.
V gostilni, (kjer pomnim, da so imeli vedno kakšno lepo mačko) se ji je godilo, da je kaj. Pri krušni peči je imela pogrnjeno svoje ležišče in vsega je bilo...
Dogovorili smo se, da ji v gostilni ne dajejo več hrane. Tako je sedaj bolj naša. In se vrača pred naša vrata. Za nekaj časa,.. dokler nima spet "vsega dovolj".









15. 11. 13

Prihajajo

saj še pomnite... 
...prihajajo,
...ker je prišel mraz in sem tudi sama včeraj iz omare potegnila na plano zimsko jakno,
...ker je danes ponedkod že zasenžilo,
in je danes tisti skrajni dan, ko postane "zima" tudi na cesti in avte obuvamo v zimsko obutev,...
DSC_6524

Malo se jim še rosi, ker s temperaturo še vseeno ni tako kot je treba :), ... pa vendar...
DSC_6544

Poslovili so se od dveh prijateljev, ki sta že odmaširala na rojstni dan. Najprej jih je bilo sedem. Kot palčkov, in kot v pravljici. Enemu je ime Peter, ki ga je krstila Tamala in ima najbolj simpatičen daljši kljun in je prvorojenec.  Eden je od Tamalega, ki bo v tej zimi bedel na njegovi polički ob postelji. Tavelika pa pravi, naj jih raje prišparam še za kakšen rojstni dan...  
Tukaj so! Pingvini, ki sem jih posvojila od od tukaj.., ki imajo tako simpatične velike plavutke, ki omogočajo, da s svojim relativno lahkim telesom (beri polnjenim le s poliestrsko filo) stabilno stojijo. In še bolj simpatične so perutničke, ki se premikajo v vse smeri in objemajo prijatelje, kar tako ali za rojstne dneve.
DSC_6210
DSC_6514
DSC_6513
DSC_6589
DSC_6571
DSC_6568

12. 11. 13

Mini torbice prijateljev

Tokrat mačkona v rdeči črtasti srajčki, ki svojo malo plišasto igračko nosi v kengurujskem žepu žametnih hlač v kroju farmeric in sive zajčice, ki mu je mama sešila oblekico v enkem žametu kot za njegovega prijatelja... :)

... mogoče pa kdaj napišem čisto pravo pravljico, o prijateljih s torbicami :)

DSC_6071


DSC_6075


DSC_6074DSC_6073


Vsem takšnim malim prijateljem na mini torbicah, podarijo "življenje" prav gumbki, ki so tema tudi v zadnjem izzivu v Craftalnici.  
Ko živalicam prišijem gumbe na mesto oči, kar oživijo,... in postanejo tako zelo simpatični. Če bi jim očke seštikala ali morda celo dodala prave plastične perlice za plišaste igračke ne bi bili tako "originalni".  Imam prav?