2. 3. 14

Pustni vikend in recept za "hitre pustne miške"

Pustni vikend se je začel z novim mesecem. Živel mesec marec in živele maškare!
Letos je naša glavna mala pustna šema še kako aktualna. Skladna z letošnjo zimo. Nepozabno zimo, ki jo bomo pomnili po žledu in veliko dežja.
Skupaj sva jih sekala - in umerila, kar na šivalni stroj :), tati pa je stesal sekirco in izdelal oprtnik.
Dilema je nastala, kakšne brke, brado bi narisala. Najprej sem mu narisala brado in si ni bil všeč. Potem sem se matrala s poslikavo pravih aktualnih mustaches, katere si je prav tako pobrisal dol, ker si ni bil všeč.  :o Potem je rekel, naj mu narišem tako brado, kot jo ima tati, ko se več dni ne obrije... rekla sem mu, da je bolj tak, kot da bi imel norice... Nazadnje je rekel: "Mama veš kaj, saj so sigurno tudi kakšni taki drvarji, ki so še mladi in jim brada sploh še ne rase." :)
Prav na maškaradi sva izvedela, da bo treba posekati enkrat velik in mogočen kostanj, ki stoji na trgu. Drevo je že več časa bolno in to se mu vedno bolj pozna.

Naš mali drvar si je bil kar všeč. Tudi zato, ker ga ni nič "motilo" - beri mu lezlo na oči ali mu padalo z glave...
Drugič greva pogledat v gozd, malo višje, do višine okrog 500 metrov nad morjem, kjer si bo lahko ogledal padla, polomljena drevesa. Lahko bova srečala in slišala tudi drvarje.

Da pa končam tako kot je treba - pustno-hrustasto, naj vam na koncu ponudim še nekaj današnjih hitrih mišk. Bolj resne krhke flancate in krofe itak že poznate ;) .

HITRE PUSTNE MIŠKE

- 2 jogurta
- 4 jajca
- 4 jogurtove lončke moke
- 2 vaniljevega sladkorja
- 2 čajni žlički pecilnega pračka
- 4 žlice sladkorja
- ščep soli
- malo ruma

Vse sestavine zmašamo z mešalnikom v penasto maso. Ocvremo. 
Po želji pocukramo. 

4 komentarji:

  1. Tale maškara mi je pa všeč. Preprost in drugačen. Zanimiv pobič.

    OdgovoriIzbriši
  2. Poba ima prav, se najdejo tudi golobardi gozdarji, ki jim ženski del familije doma teži, da se morajo obriti :). Super ideja za maškarco in slastne dobrote.

    OdgovoriIzbriši
  3. Zelo lepa maškara je tvoj sine. Ideja je res taprava. Izjava o golobradem drvarju pa je vrhunska :-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Kakšno dobro maškarco si naredila.Super ideja.Sem morala prav natančno pogledat da sem videla da drva niso prava. Pa sekirca je tudi enkratna.

    OdgovoriIzbriši