20. 12. 16

Božična peka in moč avatarja

Na mizi je nastalo tihožitje iz knjig in letakov iz kuharskih knjig, ko sva iskala recept za medenjake. Tam je bila vržena pesmica, ki jo bodo peli na proslavi in vabilo na gledališko predstavo v Nebesno gledališče. In zraven je bilo vse živo za najino peko.

Glavni pri tehtanju je bil Tamali. No na koncu se je čudil, ko sem odrezala do grama točno margarine. Mudilo se je že. V sredino sva dala jajca, med in potem sem mu rekla, da bognedaj, da gre vulkan narazen,... da bo šlo potem vse po tleh in bo katastrofa. Pričel je mešati in non stop govoril, da on bo sedaj Avatar, ki ukroti vse - Zemljo, Ogenj, Vodo, Zrak.
Mimogrede se spomnim na fabriški timbilding, ko so razlagali, da je direktor Zemlja in da je oni drugi itak da Ogenj. Začenjam se zanimati za Avatarja, ki ga v risanki gledajo vsi člani družine, razen mene. Takrat si nadenem slušalke in zato o avatarju nimam pojma.

Tamali še naprej razlaga o Avatarju, kroti Ogenj, Vodo, Zrak in Zemljo...vulkan bo tako stal pri miru, nobena sila ne bo prevagala, vsi bodo ukročeni.  Počasi je vse razpacal tako, da ni moglo več steči pod pult.

Pričela se je velika božična peka. Hiša diši po medu in cimetu. Ko prideta domov še punci si bom z njimi pogledala eno epizodo Avatarja, da vidim zakaj gre.




2 komentarja: