17. 9. 17

ZLATA!

To je objava, ki jo pripravljam že mnogo prej -  pred tekmo, na dan nedeljskega jutra, sprožila pa jo bom pozno zvečer, takoj po zmagi.  :)

Ker vsi verjamemo v zmago, v zlato.

To je  bila vročica 3/3 in po tisti tekmi z Latvijo smo vsi rekli: "Če smo premagali Latvijce, bomo tudi Špance in še magari Srbe na koncu!"

Spomnim se, ko sem nekega vročega poletnega dneva sredi avgusta poklicala moža in mu naročila naročila naj se ustavi na črpalki in  kupi družinski paket kart za prijateljsko tekmo Slovenija - Hrvaška. Nekaj časa smo vse skupaj skrivali pred Tamalim (prvotno smo nameravali pripraviti presenečenje), nakar je pa on sam začel sitnariti, da moramo tudi mi kupiti karte, saj bo šel na tekmo ta in drug, in še tretji sošolec... Organizatorji takrat niso številčili sedežnega reda,  očitno so bili tudi oni takrat čudnega mnenja, da reprezantanca pač ne laufa, da niso uigrani in da ne bo nič..., da ne bo moč prodati vseh kart... Pa vendar je bila takrat  stoženske dvorana razprodana.
Mnogi smo verjeli in sanjali. Naveza Dragić-Dončić ni kar tako, to je zgodovinska naveza, ki jo mogoče nikoli več ne bo moč videti. Najbolj od vseh nas v familiji je navijal Tamali, ki je veliki fen Dragića, jaz pa seveda postajam fenica Dončića in mnogokrat sva se kar ornk sporekla kdo je boljši.

Uf, ma na koncu so blesteli prav vsi. Navdušeni smo vsi in se veselimo z njimi, nikoli ne bomo pozabili prav posebnih akcij, trojk, pikenrola, banan,... BRAVO, BRAVO, BRAVO! Vsi smo verjali in dihali z našimi košarkaši, enih 6000 jih je poletelo v Turčijo, novinarji pišejo članke vnaprej, fotografi naredijo take fotke, da se jim narišejo tiste hude mišice, muzičarji pesnijo take in drugačne himne vnaprej, na koncu tudi jaz to objavo. Ziher se bo končala, tako kot sem zapisala v naslovu!

Slovenia  - Best of Eurobasket 2017

Update 17.9.2017 - ob 22.32 Hudooooooo, kar jokamo od sreče, kakšna zmaga, Mali je dal gor komad We are the champions, ki ga je aktiviral ravnokar. Tooooooooo! Imamo to!

3 komentarji:

  1. In končalo se je točno tako! BRAVO fantje! Hvala ti za tale zapis. :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Dobro si navijala in verjela v zmago! Super!

    OdgovoriIzbriši
  3. Najbolj me veseli to, da je med vsemi moštvenimi športi ravno košarkarjem to uspelo, ne vem, res so super tim in to je najbolj pomembno.

    OdgovoriIzbriši